Home         De danske arter         Andet entomologi         Webshop         Information       

   Viste du at...

   Spørgsmål & Svar
Har du fundet et insekt eller andet småkræ du gerne vide hvad er, kan du indsende dit spørgsmål med foto eller videoklip af dyret til os.

Spørgsmål & Svar 2015
Spørgsmål & Svar 2014
Spørgsmål & Svar 2013
Spørgsmål & Svar 2012
Spørgsmål & Svar 2011
Spørgsmål & Svar 2010
Spørgsmål & Svar 2009
Spørgsmål & Svar 2008
 
   Spørgsmål & Svar
  Spørgsmål & Svar 2014  
  Opdateret d. 10.12.2014 Print denne side  
 
 
Har du fundet et insekt eller andet småkræ og vil du gerne vide hvad det er, kan du sende os en mail med vedhæftet foto eller video af dyret. Vi vil da tilstræbe at sende dig et svar hurtigst muligt samtidigt med du vil kunne se svaret her på websiden.

Eneste betingelse er, at spørgsmålet skal indeholde beskrivelse (gerne detaljeret) af hvor dyret er fundet/set og hvornår. Derudover er det vigtigt at foto og video er af nogenlunde god kvalitet, send helst det originale foto da vi så har mulighed for at forstørre det og arbejde med det på anden måde. Spørgsmål med dårlige foto og video vil ikke blive besvaret!

Derudover forbeholder vi os retten til at bruge foto og video her på www.danmarksinsekter.dk. Vi viderebringer ikke dit foto og video til anden side, og du vil til enhver tid kunne få dit foto og video slettet.

Send dit spørgsmål, foto eller video til: info@danmarksinsekter.dkSpørgsmål - En nonne
Dato: 16. oktober 2014

Fandt denne fætter på stranden ved Vejby Fed - Nordfyn den 3. oktober 2014. Jeg tænkte at det var en bøgesværmer - har dog ikke kunne finde en sådan i min søgen på nettet, håber at I kan hjælpe.

Mvh.
Ole DamgaardSvar

Hej Ole

Tak for det gode og skarpe foto. Dyret som du har fundet har ganske rigtigt noget at gøre med bøg, det er nemlig larven af Bøgenonnen (Calliteara pudibunda) du har fundet. Denne ekstrem smukke larve kan i sensommeren findes under og i nærheden af bøgetræer når de drysser ned.

Den voksne sommerfugl er knap så flot som larven, hunner er hvid og hannen brun. De flyver fra april til juli og det er nogle uger herefter man kan finde den smukke larve. Arten kan optræde som skadedyr nogle år og kan helt afhøvle et område med bøgetræer.

Arten er almindelig i Danmark.

Håber du kan bruge svaret.
MVH danmarksinsekter.dkSpørgsmål - Uopklaret larver
Dato: 28. juli 2014

Kære danmarksinsekter.dk

To larver som denne er set på motorvejsrasteplads ved Hobro d. 28. juli. De kravlede på en bænk under et birketræ. Kam I mon fortælle os, hvad det er for nogle?

På forhånd tak.

Med venlig hilsen

Ditte og EllenSvar

Hej Ditte og Ellen

For engangs skyld må jeg erkende at jeg ikke har et svar. Jeg har set mange sommerfuglelarver men denne har jeg aldrig set før. Om det er en larve fra en sommerfugl ved jeg ej heller helt sikkert, men jeg tror det, og vi skal nok også over i gruppen af natsommerfugle.

Desværre kan jeg ikke hjælpe jer, men det er også spændende at se noget sjældent og ubekendt engang imellem. Jeg opfordre hermed andre til at komme med et svar hvis I et.

Håber I kan bruge svaret.
MVH danmarksinsekter.dkSpørgsmål - En af forårets smukkeste sommerfugle
Dato: 30. april 2014

Hej, vi har besøg af en for os ukendt sommerfugl, og kan ikke finde frem til den i opslagsmulighederne. Kan du/I hjælpe os??

Prøver at vedhæfte foto.

Venlig hilsen

Robert FeldSvar

Hej Robert

Det flotte foto er dagsommerfuglen Aurora (Anthocharis cardamines). Det er svært at se om det er hannen eller hunnen når den har vingerne samlet, men når den flyver er det let at bestemme hannen da han har helt orange forvingespidser, Hunnen ligner den lille kålsommerfugl. Du kan læse mere om Aurora her.

Håber du kan bruge svaret.
MVH danmarksinsekter.dkSpørgsmål - Et most insekt
Dato: 1. januar 2014

Hej Danmarksinsekter.

Jeg har nu over en periode af et par måneder fundet fyre som den på vedhæftet fil i min entre og mit køkken. De variere lidt i størrelse men den på billedet er det største jeg endnu har set, altså hvor det var muligt at se skjold mv. de er ikke særlig store måske max 10mm med de lange følehorn.
Jeg bor i et et værelses så det hele ligger meget tæt på hinanden men har nok efterhånden dræbt flest omkring køkkenet men de første, har kun set max 3 af gangen, befandt sig i entren, som er mellem køkken og bad.

Jeg håber i kan bruge billedet tiltrods for enden af dyret er most. Jeg skulle være sikker på at jeg kunne nå at tage et billede.

Jeg ser frem til at høre fra jer.

MVH Maria RolighedSvar

Hej Maria

Selv om kræet er halv mast er der lige nok tilbage til jeg kan se at det er Almindelig Sølvkræ (Lepisma saccharina). Almindelig Sølvkræ tilhører en insektgruppe der har været her på jorden i millioner af år uden at havde ændret sig ret meget, med andre ord, de har tilpasset sig perfekt til vores omgivelser.

Sølvkræ lever af mikrosvampe i badeværelset og madrester i køkkenet. Det er mest om natten man ser dem, fx når man tænder lyset på toilettet ser man dem ofte pile hen over gulvet. De er ganske ufarlige, måske de nærmest skal betragtes som et nyttedyr da de spiser svampe og madrester. Du kan læse mere om Almindelig Sølvkræ her.

Håber du kan bruge svaret.
MVH danmarksinsekter.dk
 
eXTReMe Tracker
© Copyright 1999-2016 - www.danmarksinsekter.dk - Tlf: 93911001 - Mail: info@danmarksinsekter.dk