Home         De danske arter         Andet entomologi         Webshop         Information       

   Viste du at...

   Spørgsmål & Svar
Har du fundet et insekt eller andet småkræ du gerne vide hvad er, kan du indsende dit spørgsmål med foto eller videoklip af dyret til os.

Spørgsmål & Svar 2015
Spørgsmål & Svar 2014
Spørgsmål & Svar 2013
Spørgsmål & Svar 2012
Spørgsmål & Svar 2011
Spørgsmål & Svar 2010
Spørgsmål & Svar 2009
Spørgsmål & Svar 2008
 
   Spørgsmål & Svar
  Spørgsmål & Svar 2012  
  Opdateret d. 10.12.2014 Print denne side  
 
 
Har du fundet et insekt eller andet småkræ og vil du gerne vide hvad det er, kan du sende os en mail med vedhæftet foto eller video af dyret. Vi vil da tilstræbe at sende dig et svar hurtigst muligt samtidigt med du vil kunne se svaret her på websiden.

Eneste betingelse er, at spørgsmålet skal indeholde beskrivelse (gerne detaljeret) af hvor dyret er fundet/set og hvornår. Derudover er det vigtigt at foto og video er af nogenlunde god kvalitet, send helst det originale foto da vi så har mulighed for at forstørre det og arbejde med det på anden måde. Spørgsmål med dårlige foto og video vil ikke blive besvaret!

Derudover forbeholder vi os retten til at bruge foto og video her på www.danmarksinsekter.dk. Vi viderebringer ikke dit foto og video til anden side, og du vil til enhver tid kunne få dit foto og video slettet.

Send dit spørgsmål, foto eller video til: info@danmarksinsekter.dkSpørgsmål - En stor snyltehveps
Dato: 27. august 2012

Jeg har fundet et insekt som jeg ikke ved hvad er, det er fundet i tommerup St. på fyen, dets længde er ca 5,5 cm, håber billedet er godt nok.

med venlig hilsen

Otto PfefferSvar

Hej Otto

Rhyssa persuasoria er navnet på denne store snyltehveps. Den lange læggebrod bore den ind i træer hvor larven af Stor Træhveps (Urocerus gigas) lever.

Rhyssa persuasoria er almindlig store skovåmråder over det meste af Danmark.


Håber du kan bruge svaret.
MVH danmarksinsekter.dkSpørgsmål - Danmarks største træhveps
Dato: 12. juni 2012

Jeg tog et billede af en mærkelig hveps på vores terrasse den 4 maj, i højt solskin. Vi bor i Dronningmølle tæt på Strand og Fyrretræer.

Mvh
Ivan Pedersen
Sendt fra min HTC-telefonSvar

Hej Ivan

Insektet du har fundet er Stor Træhveps (Urocerus gigas) eller kæmpetræhveps som den også bliver kaldt, det er den største træhveps vi har i Danmark. Dyret på billedet er hunnen og den store brod man kan se bruger hun til at lægge sine æg med, den kan derfor ikke stikke og er dermed ganske ufarlig. Æggene bliver lagt i barksprækker på fyr og gran hvor de klægger hvorefter larven lever i stammen i 2-3 år.

Stor Træhveps bliver ofte forvekslet med Stor Gedehams (Vespa crabro). Hannen af Stor Træhveps er noget mindre end hunnen og de flyver begge fra maj-september.

Håber du kan bruge svaret.
MVH danmarksinsekter.dk
 
eXTReMe Tracker
© Copyright 1999-2016 - www.danmarksinsekter.dk - Tlf: 93911001 - Mail: info@danmarksinsekter.dk