Home         De danske arter         Andet entomologi         Webshop         Information       

   Viste du at...

   Spørgsmål & Svar
Har du fundet et insekt eller andet småkræ du gerne vide hvad er, kan du indsende dit spørgsmål med foto eller videoklip af dyret til os.

Spørgsmål & Svar 2015
Spørgsmål & Svar 2014
Spørgsmål & Svar 2013
Spørgsmål & Svar 2012
Spørgsmål & Svar 2011
Spørgsmål & Svar 2010
Spørgsmål & Svar 2009
Spørgsmål & Svar 2008
 
  Spørgsmål & Svar
  Spørgsmål & Svar 2010  
  Opdateret d. 10.12.2014 Print denne side  
 
 
Har du fundet et insekt eller andet småkræ og vil du gerne vide hvad det er, kan du sende os en mail med vedhæftet foto eller video af dyret. Vi vil da tilstræbe at sende dig et svar hurtigst muligt samtidigt med du vil kunne se svaret her på websiden.

Eneste betingelse er, at spørgsmålet skal indeholde beskrivelse (gerne detaljeret) af hvor dyret er fundet/set og hvornår. Derudover er det vigtigt at foto og video er af nogenlunde god kvalitet, send helst det originale foto da vi så har mulighed for at forstørre det og arbejde med det på anden måde. Spørgsmål med dårlige foto og video vil ikke blive besvaret!

Derudover forbeholder vi os retten til at bruge foto og video her på www.danmarksinsekter.dk. Vi viderebringer ikke dit foto og video til anden side, og du vil til enhver tid kunne få dit foto og video slettet.

Send dit spørgsmål, foto eller video til: info@danmarksinsekter.dkSpørgsmål - Mystisk insekt
Dato: 19. november 2010

Kan i hjælpe mig med denne lille underlige fætter. det er ét af 2 billeder jeg tog i Juni 2005 de var bare over alt i hundrede vis i min have særligt på tidslerne...

De havde sådan en sort/brun ting/klump af jord og sådan på en slags 2-delt "hale" bagpå som de så bar over sin ryg, det så lidt ud til at de måske brugte den/det som camoflage, skjold og eller parasol som beskyttelse mod solen, da de var nogle meget små og bløde dyr.

Har ALDRIG set dem hverken før eller siden den ene sommer...

Kan i fortælle mig hva det er for en???

Med venlig hilsen
Stine AdelørnSvar

Hej Stine

Denne nærmest bizarre skabning du har fundet er larven af en skjoldbille, hvilket art det drejer sig om er svært at sige da de ligner hinanden meget.

Har du lyst til at læse lidt mere om skjoldbiller og deres levevis, er der her en god lille artikel om denne spændende gruppe insekter.

Håber du kan bruge svaret.
MVH danmarksinsekter.dkSpørgsmål - Bizarre larve
Dato: 1. november 2010

Vi har fotograferet denne larve? på vores sommerhusgrund ved isefjord den er ca 5 cm.lang kan vi få lidt hjælp hvad er det for et dyr?

Med venlig hilsen og på forhånd tak
Inger FalbergSvar

Hej Inger

I har fundet er Bøgespinder (Stauropus fagi). Bøgespinder - der også af nogle bliver kaldt skovdjævelen på grund af sit bizzare udseende - er en natsommerfugl. Larvens værtsplanter er bøg (Fagus sylvatica) og arter af eg (Quercus sp.). Arten findes overalt i landet hvor der findes bøg.

Håber du kan bruge svaret.
MVH danmarksinsekter.dkSpørgsmål - En af Danmarks største natsommerfugle
Dato: 7. juli 2010

Hej.

Jeg håber I kan hjælpe mig med at bestemme hvilke insekter det drejer sig om. Jeg har aldrig set så store insekter her i Danmark.

Med venlig hilsen
Johnny MadsenSvar

Hej Johnny

Først tak for det gode billede. Sommerfuglene du har fundet er Ligustersværmer (Sphinx ligustri). Ligustersværmeren er almindelig over hele landet, men der er ikke mange der ser den fordi denne store sværmer flyver om natten. Larven lever på ask, syren, snebær, gedeblad, men især på liguster finder man den store flotte larve med den karristiske torneagtige udvækst i bagenden. Den voksne sværmer kan fanges på lys.


Håber du kan bruge svaret.
MVH danmarksinsekter.dk
 
eXTReMe Tracker
© Copyright 1999-2016 - www.danmarksinsekter.dk - Tlf: 93911001 - Mail: info@danmarksinsekter.dk