Home         De danske arter         Andet entomologi         Webshop         Information       

   Viste du at...

   Spørgsmål & Svar
Har du fundet et insekt eller andet småkræ du gerne vide hvad er, kan du indsende dit spørgsmål med foto eller videoklip af dyret til os.

Spørgsmål & Svar 2015
Spørgsmål & Svar 2014
Spørgsmål & Svar 2013
Spørgsmål & Svar 2012
Spørgsmål & Svar 2011
Spørgsmål & Svar 2010
Spørgsmål & Svar 2009
Spørgsmål & Svar 2008
 
   Spørgsmål & Svar
  Spørgsmål & Svar 2008  
  Opdateret d. 10.12.2014 Print denne side  
 
 
Har du fundet et insekt eller andet småkræ og vil du gerne vide hvad det er, kan du sende os en mail med vedhæftet foto eller video af dyret. Vi vil da tilstræbe at sende dig et svar hurtigst muligt samtidigt med du vil kunne se svaret her på websiden.

Eneste betingelse er, at spørgsmålet skal indeholde beskrivelse (gerne detaljeret) af hvor dyret er fundet/set og hvornår. Derudover er det vigtigt at foto og video er af nogenlunde god kvalitet, send helst det originale foto da vi så har mulighed for at forstørre det og arbejde med det på anden måde. Spørgsmål med dårlige foto og video vil ikke blive besvaret!

Derudover forbeholder vi os retten til at bruge foto og video her på www.danmarksinsekter.dk. Vi viderebringer ikke dit foto og video til anden side, og du vil til enhver tid kunne få dit foto og video slettet.

Send dit spørgsmål, foto eller video til: info@danmarksinsekter.dkSpørgsmål - Den lyser om natten
Dato: 16. september 2008

Den 7 sep. kl. 23,30 så vi min. 6-7 Sankt hans orme ved Niels Bugges bænk i Dollerup bakker ved Viborg. Er det normalt at de lyser på denne årstid? Jeg ved ikke den nøjagtige tempraturm på tidspunktet, men da kl. var 18,00 har jeg noteret, at det var 20 grader. Jeg synes at den I har på billedet har 4 ben men min 6 ? kan det være den anden art? Det er svært at finde billed af begge arter.

Med venlig hilsen
Beth TheilgaardSvar

Hej Beth

Dyret du har fundet er ganske rigtigt som du selv skriver larven af Sankthansorm (Lampyris noctiluca). Sankthansormen er fundet i det meste af landet, men er ikke almindelig i Sønderjylland og Nordvestsjælland. Fra Bornholm findes kun et enkelt fund.
I Midtjylland hvor du har fundet denne larve er Sankthansormen meget almindelig.

Fundtidspunket den 7. sep er noget udsædvanligt, men der er fundet sankthansorme så sent på året før.

Med hensyn til antallet af ben tror jeg det er fotoet der snyder, alle larver af sankthansorme har 6 ben.

Man kan læse meget mere om Sankthansormen her.

Håber du kan bruge svaret.
MVH danmarksinsekter.dkSpørgsmål - En skorpion
Dato: 3. maj 2008

Hej danmarksinsekter.dk

Jeg har vedhæftet et billede af dette mærkelige insekt (eller hvad man kan kalde den?), som jeg fandt hjemme på mit skrivebord. Kan du muligvis hjælpe mig med hvad det er for en tingest?

På forhånd tak.

Med venlig hilsen
Jakob Hannibal KlausenSvar

Hej Jakob

Det lille dyr på bordet er en mosskorpion. Mosskorpionerne (Pseudoscorpiones) der hører til samme gruppe som edderkopperne, nemlig Spindlere (Arachnida), er en lille gruppe på omkring 5 arter i Danmark. Hvilket art du har fundet kan jeg ikke se. Mosskorpionerne er rovdyr og klosaksene bruger de til at fange mider og andre smådyr med. I bistader kan man ofte finde Mosskorpioner. Flere af de danske arter er ganske sjældne.

Super foto af så lille et dyr :-)

Håber du kan bruge svaret.
MVH danmarksinsekter.dk
 
eXTReMe Tracker
© Copyright 1999-2016 - www.danmarksinsekter.dk - Tlf: 93911001 - Mail: info@danmarksinsekter.dk